© Copyright 2017 Mobirise - All Rights Reserved

Pinktrainer is een product van
Orange M-Health BV

Pinktrainer is een product van Orange M-Health BV gevestigd te Haaksbergen, Overijssel. De applicatie is ontwikkeld door eigenaren Monique van Dijk en René Loek in samenwerking met borstkankerpatiënten, medici uit de oncologische behandelpraktijk, oncologiefysiotherapeuten, diëtisten, wetenschappers en personal trainers.

Monique van Dijk

Co-founder

René Loek

Co-founder

Winnaar Nationale Zorginnovatieprijs 2019

Na de voorronde in Overijssel en Drenthe te hebben gewonnen werd Pinktrainer tot winnaar van de Nationale Zorginnovatie publieksprijs uitgeroepen. Een mooie eerste erkenning voor niet alleen Pinktrainer maar ook de aandacht voor de specialistische zorg van training en voeding voor, tijdens en na de kankerbehandeling! We zijn er trots op!

Winnaar ThinkPink European Health Innovation Award 2020
voor borstkankerzorg 

Van 62 internationale projecten gericht op innovatie in de borstkankerzorg werden 28 projecten voorgeselecteerd en uiteindelijk 5 genomineerd voor het finaleweekend in Brussel. Na uitgebreide presentaties, overlegsessies en pitches werd Pinktrainer door de jury unaniem uitgekozen tot winnaar van deze prestigieuze Europese Innovatie Prijs.

Het verhaal achter Pinktrainer

Pinktrainer is ontwikkeld door Monique van Dijk en René Loek. De aanleiding van de ontwikkeling is de eigen ervaring met borstkanker van Monique.
"Ik werd in 2016 gediagnosticeerd en behandeld voor borstkanker. Als fitnessatlete, voedingsdeskundige en ex-fysiotherapeute was ik al goed op de hoogte van training en voeding. De waarde hiervan bemerkte ik tijdens en na mijn behandeling waarvan ik zeer goed herstelde. Mijn weerbaarheid tijdens de behandeling was groot en mijn herstel zeer voortvarend. Mijn persoonlijke afsluiting was een hoogtepunt met het behalen van een gouden medaille en het winnen van zowel de wereld- als Europese kampioenschappen Fitness. Dit alles zette mij aan om 2 Amerikaanse opleidingen tot breast cancer recovery exercise specialist te volgen. De combinatie met het bestuderen van de vele wetenschappelijke onderzoeken heeft me veel achtergrond, kennis en inzichten gegeven."

De Nederlandse oncologische zorg is goed georganiseerd maar kent ook zijn beperkingen. "We wilden een applicatie die de huidige zorgverlening optimaliseert voor alle betrokken zorgverleners en die voor de patiënt meer gepersonaliseerde zorg mogelijk maakt. Naast de veilgheids- en kwalitatieve aspecten waaraan voldaan wordt was de uitdaging om te voldoen aan moderne E-health toepassingsnormen.
15 tot 20 jaar internationaal wetenschappelijk onderzoek op het gebied van training en voeding bij borstkanker vormt de basis van de applicatie. De laatste uitkomsten kunnen nu in de praktijk worden toegepast en ten goede komen van de patiënt. Dat betekent dat de applicatie is voorzien van alle instrumenten om conform de behandelrichtlijnen te kunnen werken maar ook is voorzien van communicatiemiddelen als videobellen om persoonlijk contact te hebben als een patiënt niet in staat is om naar de praktijk te komen."

"Een ander aspect dat we wilden vergroten is de bekendheid van de resultaten van deze zorgverlening. Nog steeds is het onbekend bij het grootste deel van kankerpatiënten (en ook zorgverleners) dat trainen de behandeling (en het resultaat) kan ondersteunen en een sterk effect heeft op het tegengaan of reduceren van bijwerkingen. Zelfs als die bijwerkingen zich al gemanifesteerd hebben hoe goed het doet om desondanks, of juist dan toch, te gaan trainen." 

"De begrijpelijke reacties zijn dan nog altijd "trainen is niet voor een ieder geschikt of mogelijk" of "trainen is wel het laatste wat ik kan of zin in heb". Het tegendeel is echter waar. Iedereen die zich toch heeft verzet en de stap heeft genomen ervaart de voordelen. Begin je echter direct vanaf diagnose met gericht en begeleid trainen dan kun je o.a. je spiermassa intakt houden en kun je verdere beschadigingen veroorzaakt door de medicatie beperken. Deze spiermassa speelt een belangrijke rol in het metaboliseren van de chemomedicatie en het beperken van bijwerkingen. Daarnaast wordt ook het immuunsysteem versterkt. Met name middel- tot hoge intensiteitstrainingen als kracht- en intervaltraining zijn hierbij effectief gebleken. Om deze trainingen gecontroleerd uit te kunnen voeren en de voortgang te administreren hebben we ook hier speciale modules in Pinktrainer ontwikkeld waarmee de fysiotherapeut deze kan toepassen."

Wij roepen dan ook, mede namens een ieder die bijgedragen heeft aan de ontwikkeling van Pinktrainer, en samen met de zorgverleners die gebruik maken van Pinktrainer, op om trainen bij kanker nog meer bekendheid te geven. En tot slot hopen wij zeer dat een ieder, hoe moeilijk ook en hoe onbekend ook met de materie, de stap neemt om te gaan trainen. Wij hopen dat u allen de positieve effecten zult ervaren!

Binnenkort ook beschikbaar voor prostaat- en darmkanker

Pinktrainer is specifiek gericht op de behandeling van (ex)borstkankerpatiënten. Binnenkort wordt de applicatie uitgebreid met de modules prostaatkanker en darmkanker. Voor beide modules is een bijbehorende app gekoppeld aan het dashboard.

CONTACTFORMULIER

Wilt u meer informatie of heeft u een andere vraag? Heeft u suggesties of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Adres

Orange M-Health BV
Irenesingel 19
7481 GJ Haaksbergen
Nederland

Contacten

Telefoon: 053 - 851 9506
Email: info@pinktrainer.nl              
  

Links

www.pinktrainer.nl
Pinktrainer op FacebookJuridische documenten

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring